Egy sikeres pályafutás

Ráczné Nochta Tímea személyiségében már fiatalon megmutatkozott a gyermekekkel való törődés. Szakmai pályafutását az óvodai nevelésben kezdte, majd tanítóként nevelt-oktatott. 1988-tól tagja a Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola tantestületének. Egyénisége, rátermettsége és jó felkészültsége kiváló pedagógust alakított belőle. Munkáját igen körültekintően végezte, a lelkiismeretesség, a lényegre törés, az életre való felkészítés és a gyermekekkel való végtelen türelem jegyében. Mindig arra törekedett, hogy érdekes, ötletes módszereivel minél jobban felkeltse tanítványai figyelmét és érdeklődését. Színesen és élvezetesen tanított. A versei, a könyvei tanulságosak és vidámak, sok élettapasztalatról árulkodnak.  Kitartásával és akaraterejével a nehézségeket mindig megoldotta. Fáradságot nem ismerve szervezte osztályai szabadidős tevékenységeit: túrákat, kirándulásokat, erdei iskolát. Igyekezett különleges élményhez juttatni tanulóit, bevezetve őket a művészetek világába. Mindig nagy gondossággal és lelkiismeretességgel segítette a hátrányos helyzetű diákokat. A jó tanácsai és hasznos élettapasztalatai által gazdagabb lett tanuló és pedagógus egyaránt.

Munkaközösség-vezetőként magas színvonalúan, nagy odafigyeléssel, türelemmel és emberségesen koordinálta a pedagógusok munkáját. Nem volt probléma, ha hiba csúszott be munka közben, neki mindig és mindenki számára volt jobbító és értékközvetítő tanácsa.

Mindvégig nagy gondot fordított az emberi kapcsolatok ápolására, nagyfokú empátia és humánum jellemzi. Minden körülmények között megmutatta, hogy az egymásra való odafigyelés, néhány jó szó, egy mosoly mennyire fontos. Bármikor fordulhattunk hozzá egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésekkel, ő folyamatosan hasznos tanácsokkal látott el bennünket. A rohanó világ ellenére mindig szakított időt a személyes beszélgetésre. Fogyni nem akaró életbölcsessége, lelkesedése példaértékű.    

Kiváló szakmai munkája elismeréséül 1997-ben az „Év tanára” díjban részesült.

Személyében egy olyan pedagógust ismerhettünk meg és tudhatunk kollégánknak, aki a pályafutása során mindvégig magasszintű hivatástudattal, nagyfokú szeretettel és folyamatosan megújuló ötletességgel tanított gyereket és pedagógust, miközben olyan értékeket adott át, melyek a mindennapi életben nélkülözhetetlenek. Pedagógusi magatartásból mindannyiunknak példát mutatott. Köszönet ezért Neked, Tia!

Szívből gratulálunk sikeres pályafutásához! További sok boldogságot és vidám nyugdíjas éveket kívánunk!

                                                                                                                                                 Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola

                                                                                                                                                                           nevelőtestülete